overstappen boekhouder

Overstappen naar een nieuwe boekhouder: hier moet je op letten

Misschien ben je niet tevreden over de manier van communicatie van je huidige boekhouder of misschien ben je jouw boekhouder simpelweg ontgroeid. Er zijn veel verschillende zaken die aanleiding geven tot de overstap van boekhouders. Maar hoe gaat dat precies in zijn werking? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Kijk naar de opzegtermijn

Het kan soms voorkomen dat een boekhouder een bepaald opzeggingstermijn hanteert. Wanneer je aangeeft dat je per direct wil stoppen kan het daarom gebeuren dat boekhouders beroep doen op een verbrekingsvergoeding. Zo'n verbrekingsvergoeding is echter niet bindend. Indien jouw boekhouder hier beroep op doet, raden wij aan om contact op te nemen met een adviseur in dergelijke zaken.

Rond huidige zaken eerst af

Het is voor een nieuwe boekhouder erg lastig om te werken met een halve jaarrekening. Als dit het geval is, moet de nieuwe boekhouder de jaarrekening waarschijnlijk helemaal opnieuw doen. Het is daarom makkelijker om de huidige boekhouder eerst je zaken te laten afronden, voordat je overstapt naar een nieuwe boekhouder. Geef echter wel tijdig aan dat je wil gaan overstappen, zodat je huidige boekhouder geen nieuwe zaken op gaat pakken.

Overstappen naar accountant of boekhouder?

Twijfel je of je over moet stappen naar een accountant of boekhouder? Dan is het goed om je eerst te verdiepen in de verschillen. Een accountant heeft een speciale studie gedaan om zich zo te mogen noemen. Het is namelijk een beschermde titel. Het inhuren van een accountant is daarom vaak duurder. Wel heeft een accountant meet een controlerende rol, terwijl een boekhouder meer uitvoerende taken verricht.

Is jouw bedrijf gevestigd in Groningen of in de buurt van de stad? Kijk dan goed naar boekhouders in Groningen en kies de persoon die het beste aansluit op de wensen en doelen van jouw bedrijf.