seo

Dit is waarom linkbuilding belangrijk is voor jouw website

Wanneer je als ondernemer een website hebt, wil je dat deze goed zichtbaar is in de zoekresultaten van veelgebruikte zoekmachines. Helemaal wanneer je een webshop hebt en je hier je geldt mee verdiend. Verschillende factoren bepalen hoe goed jij vindbaar bent in de organische resultaten van de zoekmachines. Dit alles bij elkaar wordt SEO genoemd. Eén van deze factoren is autoriteit. Autoriteit bouw je mede op doormiddel van linkbuilding. Hoe dit in zijn werk gaat, leggen we je hieronder uit.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization en behelst het optimaliseren van de website(teksten) zodat een website of pagina zo hoog mogelijk zichtbaar is in de zoekresultaten. Door veel marketeers wordt SEO in drie pijlers verdeeld: Content, techniek en autoriteit. Om zo hoog mogelijk te ranken in de zoekresultaten is het belangrijk dat je alle drie de pijlers optimaliseert.

Content

De naam zegt het al, content heeft te maken met hetgeen jij op je website plaatst. Vaak zijn dit teksten, afbeeldingen en filmpjes. Door deze zo goed mogelijk te optimaliseren, zorg je er mede voor dat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten

Techniek

Naast content is een technische goede website ook belangrijk. Zo dient een website snel in te laden. Belangrijk is dat afbeeldingen op de website niet te groot en van de juiste bestandstypen zijn. Ook een juiste

Autoriteit

Naast content en techniek speelt autoriteit ook een rol. Autoriteit bouw je op door verwijzingen van andere websites te ontvangen. Hoe meer waardevolle verwijzingen je van andere websites ontvangt, hoe meer autoriteit je opbouwt. Deze verwijzingen worden ook wel links genoemd. Omdat het op een organische manier verkrijgen van links van relevante sites lastig is, gaan mensen actief bezig met linkbuilden. Linkbuilding is het actief ruilen van links met andere partijen. Doordat veel ondernemers hiervoor niet de juiste kennis in huis hebben en contactpersonen hebben, kiezen ze ervoor dit uit te besteden aan een online marketingbureau.

Linkbuilding uitbesteden

Omdat het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel tijd en energie kost, kiezen veel ondernemers ervoor om dit uit te besteden. Linkbuilding uitbesteden aan een online marketingbureau scheelt een ondernemer veel waardevolle tijd. Doordat een online marketingbureau vaak al ruime ervaring heeft met linkbuilding, zullen de resultaten hiervan ook sneller zichtbaar zijn.